Da li je moguće i da li treba ostati u kontaktu sa bivšim partnerom?

Ljubav je jedan od glavnih aspekata u životima ljudi. Svako ko je imao partnera, zna koliko je raskid težak i bolniji nego što se čini.
Pred vama je tekst o tome da li je moguće i da li je ispravno ostati u kontaktu sa bivšim partnerom.
To pre svega zavisi od toga kakav vam je bio partner i kakav ste odnos imali. Takođe, jedan od glavnih faktora je kako i zbog čega je došlo do raskida.
Ako ste završili u vezi nedugo nakon upoznavanja i ta veza je trajala kratko, vrlo je verovatno da nećete želeti da sa takvom osobom ostajete u kontaktu, bez obzira na to koliko ste se vezali za njega dok je trajao odnos.
Sa druge strane, mnogi su iz veze izašli povređeni, pa skreću pogled kada sretnu bivšeg na ulici, no na neki način je bezveze da ignorišete osobu koju poznajete i sa kojom ste razmenjivali poljupce, zagrljaje, sa kojom ste imali dosta zajedničkih trenutaka i uspomena koje će vam sigurno ostati u sećanju.
Naravno, niko od vas ne traži da ostanete sa tom osobom u kontaktu, međutim, nemojte ni izbegavati njegov pogled. Takođe je jasno da želite da izbacite tu osobu iz svog života, ali po našem mišljenju, poželjno je reći mu barem zdravo u prolazu.
Time ćete pokazati da poštujete svoje vreme i da ste ga svesno provodili sa njim, ali i da ste svesni da toga više neće biti.
Mnogi to ne žele jer smatraju da će im pasti kruna s glave ako pozdrave bivšeg i dokle god se tako osećate, znači da ga niste u potpunosti preboleli i dok se to ne desi, bolje je izbegavati ga kad god je to moguće.
Nekim ljudima je prosto potrebno malo vremena kako bi prevazišli taj raskid.
Poznato je da emocije ne mogu da nestanu tako lako.
Ipak, kad je reč o osobama koje su dugo bili prijatelji, pa su završili u vezi, a zatim raskinuli, veoma je teško izbaciti takvu osobu iz života jer morate da izbacite dve osobe: partnera i prijatelja.
Oboma je jasno da nakon veze, prijateljstvo nikad neće biti isto kao i pre nje i u tom slučaju je takođe potrebno malo vremena da provedete bez njega jer ako forsirate modifikovano prijateljstvo a niste dali vremena emocijama da se odmore, može se desiti da ga ne prebolite u potpunosti i da poželite da mu se vratite.
Ipak, nakon nekog vremena je moguće ostati prijatelj sa partnerom, ali samo pod uslovom da ste oboje postavili jasne granice; sami sa sobom i međusobne.
To prijateljstvo neće biti isto kao i pre i vrlo verovatno se nećete ni viđati kao pre, ali će vam odnos biti normalizovan i nećete imati problem da se pozdravite i popričate sa njim kad ga sretnete. I u tome nema ničeg lošeg.
Za kraj bismo voleli da istaknemo da je veoma ružno pričati loše o bivšim partnerima, koliko god vas oni povredili, a vi bili ozlojeđeni zbog toga.
Ako pričate loše o njima, postavlja se pitanje: „A zašto ste onda bili u vezi sa tako lošom osobom?“
Isto tako treba znati da niste sami u ovome i da će vam verovatno biti lakše ako se poverite nekom sa kim ste bliski i znate da će vas razumeti.
Zanima nas kakvo je vaše mišljenje o svemu ovome. Pišite u komentarima i podelite ovaj članak sa osobama za koje mislite da bi ih moglo zanimati da pročitaju.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s